Over Scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden. Lid worden? Geen probleem! Zoek naar een Scoutinggroep bij jou in de buurt en meld je aan als jeugdlid of vrijwilliger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spel

Bij Scouting spelen meiden en jongens
van alle leeftijden samen het
Scoutingspel waarbij ze tegelijkertijd stiekem ook nog van alles leren. Het spelen van dit spel in de verschillende speltakken is een belangrijk onderdeel van Scouting en vormt één van de succesfactoren van een gezonde Scoutinggroep.

Activiteitengebieden

In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie in het programma aan. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen.

Internationaal

Eén van de activiteitengebieden in het Scoutingspel is het activiteitengebied Internationaal. Benieuwd hoe je het activiteitengebied Internationaal in je spel kunt verwerken? Kijk dan in de activiteitenbank voor de nieuwste programmaideeën en leukste speltips!

Welkom bij de RSW

 

Welkom op de website van de Regionale Scoutingwedstrijden Scouting Regio West-Brabant, dé grootste wedstrijd voor scouts uit onze
regio!

De RSWablieft?

De Regionale Scoutingwedstrijden Scouting Regio West-Brabant is in de eerste plaats een wedstrijd tussen de ploegen van de diverse groepen van de Regio. De ploegen bestaan uit vijf tot zeven leden van de Scoutsspeltak.  Een groep mag natuurlijk meerdere ploegen sturen. Jullie strijden tegen én met elkaar op de gebieden waar Scouts goed in zijn: Buitenleven, Sport en Spel, Scoutingtechnieken (denk aan kamperen, koken, hiken, …) en bestaat uit een weekend in de regio van vrijdagavond tot zondagmiddag. Het is een gevarieerd programma van spellen, kamperen, koken,  hiken én een beetje creatief bezig zijn. Op zondagmiddag is het héél stil in de kampvuurcirkel: dan wordt bekend gemaakt welke ploegen naar de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn mogen, waar ze tegen meer dan honderd ploegen uit het hele land mogen strijden om de eerste plaats. Meer informatie over de landelijke wedstrijden (LSW) vind je hier.

 
Zin om mee te doen? Vragen? Lees dan vlug verder!
Omdat we niet willen dat jullie verdwalen in het bos met informatie hebben we alles in vier grote stukken gehakt:


Alles gelezen en nog vragen? Interesse om mee te helpen? Neem dan contact met ons op.

west brabant rgb