Landelijke wedstrijden

De LSW vindt elk jaar plaats tijdens het
Pinksterweekeinde op Scoutcentrum Buitenzorg
te Baarn.

De LSW is hét jaarlijkse evenement waar 650 scouts, winnaars van de Regionale Scoutingwedstrijden, strijden om de titel “Beste Scouts van Nederland”.

Meer informatie vind je hier.

Ieder jaar is er voor de RSW weer een
nieuw thema. Deze wordt afgestemd op
het landelijke thema.

Elke ploeg kan extra punten behalen met behulp van de thema-aankleding en speciale themaopdrachten.

Het thema van dit jaar en de bijbehorende opdrachten vind je hier.

Welkom

Welkom op de website van de Regionale Scoutingwedstrijden Scouting Regio West-Brabant, dé grootste wedstrijd voor scouts uit onze
regio!

RSW2017: Superhelden 12 - 14 mei 2017

Scouting Labelterrein Buitenlust!

De RSWablieft?

De Regionale Scoutingwedstrijden Scouting Regio West-Brabant is in de eerste plaats een wedstrijd tussen de ploegen van de diverse groepen van de Regio. De ploegen bestaan uit vijf tot zeven leden van de Scoutsspeltak.  Een groep mag natuurlijk meerdere ploegen sturen. Jullie strijden tegen én met elkaar op de gebieden waar Scouts goed in zijn: Buitenleven, Sport en Spel, Scoutingtechnieken (denk aan kamperen, koken, hiken, …) en bestaat uit een weekend in de regio van vrijdagavond tot zondagmiddag. Het is een gevarieerd programma van spellen, kamperen, koken,  hiken én een beetje creatief bezig zijn. Op zondagmiddag is het héél stil in de kampvuurcirkel: dan wordt bekend gemaakt welke ploegen naar de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn mogen, waar ze tegen meer dan honderd ploegen uit het hele land mogen strijden om de eerste plaats.

Zin om mee te doen? Vragen? Lees dan vlug verder!
Omdat we niet willen dat jullie verdwalen in het bos met informatie hebben we alles in vier grote stukken gehakt:

Alles gelezen en nog vragen? Interesse om mee te helpen? Neem dan contact met ons op.

west brabant rgb

RSW op Facebook!