Contactpersonen

Welkom op het informatiegedeelte voor contactpersonen!

De RSWablieft? De Regionale Scoutingwedstrijden Scouting Regio West-Brabant is in de eerste plaats een wedstrijd tussen de ploegen van de diverse groepen van de Regio. De ploegen bestaan uit vijf tot zeven leden van de Scoutsspeltak. Een groep mag natuurlijk meerdere ploegen sturen. Ze strijden tegen én met elkaar op de gebieden waar Scouts goed in zijn: Buitenleven, Sport en Spel, Scoutingtechnieken (denk aan kamperen, koken, hiken, …) en bestaat uit een weekend in de regio van vrijdagavond tot zondagmiddag. Het is een gevarieerd programma van spellen, kamperen, koken, hiken én een beetje creatief bezig zijn. Op zondagmiddag is het héél stil in de kampvuurcirkel: dan wordt bekend gemaakt welke ploegen naar de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn mogen, waar ze tegen meer dan honderd ploegen uit het hele land mogen strijden om de eerste plaats.

Lijkt je dit een geweldig idee voor jouw groep? Heb je interesse om ploegen naar de RSW te sturen? Lees dan vooral verder en ontdek hoe jij jouw ploegen kunt inschrijven, wat je moet regelen en bij wie je terecht kunt met al je vragen over de RSW.

Contactpersoon?!

Per ploeg vragen we dat één (team)leider van de eigen speltak contactpersoon is voor de organisatie. Zij of hij:

  •  Verzorgt de inschrijving (of toch in ieder geval de contacten hiervoor)
  • Ontvangt in de voorbereidingen per e-mail alle informatie voor de deelnemers
  • Is bij voorkeur tijdens het gehele weekend als medewerker op de RSW aanwezig
  • Zorgt ervoor dat er voor elke deelnemer een gezondheidsformulier aanwezig is en bewaart deze tijdens het RSW
  • Houdt contact met de organisatie via de appgroep
  • Wordt tijdens de RSW telefonisch op de hoogte gebracht als er met een deelnemer van zijn/haar ploeg iets aan de hand is en verstrekt aan de organisatie de nodige gegevens om goede zorg aan de deelnemer te kunnen leveren
  • Zorgt ervoor dat de ploeg tijdig voor de LSW kan worden ingeschreven, mocht het zover komen en de ploeg zelf mee wil (ter info: de inschrijving moet binnen tien dagen na de RSW gebeuren, treuzel hier dus niet mee!)

Een (team)leider mag voor meerdere ploegen contactpersoon zijn, graag zelfs: dat maakt het voor de organisatie een stuk overzichtelijker! Dus als jouw scoutsspeltak vier ploegen wil inschrijven, dan mag jij natuurlijk voor alle vier contactpersoon zijn.

We zullen op de volgende pagina’s stap voor stap uitleggen wat we precies bedoelen, zodat jullie goed voorbereid zijn om met jullie ploeg(en) kans te maken op die felbegeerde eerste plaats! Vergeet ook zeker niet om de andere gedeeltes te bekijken: zeker het algemene- en het deelnemersgedeelte bevatten belangrijke informatie om jouw ploegen goed voor te bereiden!

Aanwezigheid en bereikbaarheid van contactpersoon tijdens het kamp

In principe is het het meest handig dat je als contactpersoon zelf op het kamp aanwezig bent als medewerker. Contactpersonen hebben áltijd een plek als medewerker, omdat zij voorrang krijgen op andere medewerkers bij de inschrijving.

Let op: de contactpersoon moet zichzelf nog apart inschrijven als medewerker! Het is niet voldoende om een ploeg in te schrijven als contactpersoon om op het kamp aanwezig te zijn als medewerker!

Kun je zelf echt niet, maar wil/moet je wel contactpersoon zijn? Zorg er dan voor dat er iemand anders in jouw plaats mee gaat als medewerker, dat wij weten wie dit is en hoe we hem of haar kunnen bereiken. Het is fijn als je dan vooraf even contact met ons opneemt, zodat we goede afspraken kunnen maken over de begeleiding van jullie deelnemers.

Behalve de contactpersoon hoeft er in principe geen eigen leiding mee op kamp, maar het is voor de leiding én de leden wel zo leuk! Daarnaast hebben we zeker helpende handjes nodig in de voorbereiding én tijdens het kamp. Meer informatie over medewerker zijn vind je bij de informatie voor medewerkers.

Ook op de LSW gaat er in principe niemand van de eigen leiding mee, dus de ploegen moeten in staat zijn om redelijk zelfstandig deel te nemen. Je kunt je trouwens ook als medewerker inschrijven bij de Landelijke Scoutingwedstrijden, als je dit leuk lijkt kun je op hun site meer informatie vinden.