Aankomst en vertrek

[Update 26-02-2024]

Datum en locatie

De Regionale Scouting Wedstrijden van Scouting Regio West Brabant worden georganiseerd van vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april.

De RSW wordt georganiseerd op het terrein van Scouting Labelterrein Buitenlust

Moerstraatsebaan 152

4614RE Bergen op Zoom

De routebeschrijving vind je hier.

Brengen op vrijdagavond

Deelnemers verzamelen vanaf 19:00 uur op het organisatieveld: met het brengen van deelnemers gaan we uit van het “kiss&ride” principe. Er is bij het terrein helaas geen ruimte voor iedereen om uitgebreid te parkeren en uit te zwaaien. Volg daarom de aanwijzingen van de organisatie bij aankomst op. Auto’s met daarin alleen deelnemers, dus zonder aanhangwagen, mogen niet het bospad (Nieuwe Zandstraat) in rijden. Zij kunnen kort parkeren op de verharde weg (Buitenlust). Wij vragen om alleen aan de rechterkant van de weg te parkeren, dat is aan de kant van het kampterrein. Deze regeling geldt ook voor het ophalen.

Materiaal: Auto’s met aanhangers mogen tot 19:30 uur het bospad op, dit op aanwijzing van de verkeersregelaars. Hier kan de aanhanger afgekoppeld worden, waarna de auto het terrein af moet rijden. Het is vanzelfsprekend dat er alleen stapvoets gereden wordt. Na dit tijdstip mogen auto’s het terrein helemaal niet meer op. De aanhangwagen moet dan afgekoppeld worden en met de hand het bospad ingereden worden. De groep dient ervoor te zorgen dat de aanhanger handmatig op de juiste plek komt. De aanhangwagen dient op elk moment zo geparkeerd te worden dat de weg te allen tijde vrij is voor de hulpdiensten. Aanhangwagens die verkeerd geparkeerd staan, zullen op risico van de groep door de organisatie worden verplaatst.

Blijft de aanhangwagen niet op het terrein tijdens het kamp, overleg dan even met de verkeersregelaars zodat het verplaatsen en uitladen zo veilig mogelijk gebeurd.

Aanmelden

Alles is goed gegaan en je bent op het terrein. Volg dan de aanwijzingen en de bordjes om op het grote organisatieveld te komen. Daar wacht je tot je met je hele ploeg compleet bent. De aanmelding start om 19:30 uur. Zodra je met jouw ploeg compleet bent, mag je je aanmelden bij de organisatie. Het heeft geen zin om je aan te melden als Pietje of Marieke nog onderweg is, je bent dan dus nog niet compleet! Ook is vroeger aanmelden niet mogelijk: de wedstrijd start echt pas om 19:30 uur.  Bij het aanmelden krijg je een ploegnummer: hang dit goed zichtbaar op aan jullie keuken en aan de tent. Je krijgt ook te horen op welk subkamp je staat.

Zodra je van de aanmelding het sein krijgt dat je naar je subkamp mag vertrekken begint voor jouw ploeg de wedstrijd. Geen enkele ploeg mag starten voordat zij compleet zijn, zich hebben aangemeld én toestemming hebben gekregen om te beginnen. Hoe eerder jouw ploeg dus compleet is, hoe sneller je kunt beginnen. 

Stel dat je absoluut niet naar de RSW kunt komen omdat je ziek bent of omdat er iets ernstigs gebeurd is, bel dan zo snel mogelijk je eigen leiding. Zij geven de afmelding aan ons door. Als je je niet afmeld, staat jouw ploeg dus onnodig te wachten en verliezen ze kostbare wedstrijdtijd.


Vertrek op zondag: Inladen aanhangwagens

Nadat je je tent en keuken hebt afgebroken plaats je je materiaal in de door de kampstaf aangegeven vakken. Er wordt nog niets in auto's of aanhangers ingeladen.

Tussen het spel en de prijsuitreiking worden de aanhangwagens geladen door de leiding, eventueel met de hulp van een paar scouts. Vraag aan je leiding of je moet helpen! Diegene die niet hoeven te helpen, kunnen op het organisatieveld een spel spelen of relaxen na een vermoeiend weekend!

Afmelden en ophalen

De prijsuitreiking van de RSW zal plaatsvinden op zondag om 12:30 uur  in de kampvuurcirkel. Ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd! Als zij met de auto komen, mogen ze alleen parkeren aan de zijde van het kampterrein van de verharde weg. Dus: niet op het zandpad, of aan de kant van het woonhuis/Vrederust. Zo houden we het veilig!

Vervolgens zal de RSW rond 13:00 uur afgelopen zijn.

Vertrek niet voordat je:

  • Zeker weet dat je terrein netjes is opgeruimd en het materiaal in de aanhangwagen geladen is.
  • Afscheid hebt genomen van die leuke scout of gids die je tijdens de RSW hebt ontmoet.
  • Je toestemming hebt van jouw eigen leiding om te vertrekken.