Over Scouting

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden. Lid worden? Geen probleem! Zoek naar een Scoutinggroep bij jou in de buurt en meld je aan als jeugdlid of vrijwilliger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorpagina

Voorpagina

Vragen? Opmerkingen? Loop je ergens tegenaan?

Blijf er niet mee rondlopen, maar vraag het ons!

Je kunt ons het beste per e-mail bereiken:

  • Problemen bij het inschrijven? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Problemen of vragen over de betaling? Mail dan naar de penningmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Alle overige vragen over de RSW mag je rechtstreeks naar ons sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Groen moet je doen award

Wij zijn te gast op Scouting Labelterrein Buitenlust en proberen wij met de grootst mogelijke zorg te kamperen. Dit jaar verbinden wij een award aan de ploeg die het meest milieubewust met dit prachtige terrein.

Wat moeten jullie doen om voor de award in aanmerking te komen?

  • Jullie hebben als ploeg samen nagedacht over hoe je zo milieuvriendelijk mogelijk op kamp kunt gaan.
  • Tijdens de RSW laat je zien hoe jullie deze ideeën in de praktijk brengt.
  • Afval scheiden is jullie tweede natuur, maar jullie doen er alles aan om te voorkomen dat er afval ontstaat.
  • De jury zal tijdens de ronde op zaterdagmorgen vragen naar jullie ideeën over milieubewust kamperen. Zorg dat je voorbereid bent op die vraag, je mag natuurlijk een spiekbriefje paraat hebben.
  • Het idee dat het meest origineel, milieubewust en praktisch uitvoerbaar is wint de Groen moet je doen award én extra punten voor het algemeen RSW klassement.

Dus: milieufanaten sla je slag! Overtuig jouw patrouille dat milieubewust kamperen écht de moeite waard is en ook echt nodig is als we over tien jaar nog steeds in deze prachtige bossen willen kamperen!

Locatie en routebeschrijving

De RSW wordt gehouden op het Scouting Labelterrein Buitenlust.

Je kunt het volgende adres gebruiken voor je navigatiesysteem: Moerstraatsebaan 152, 4614 Bergen op Zoom of je volgt de onderstaande routebeschrijving:

1. Komende vanuit Roosendaal/Zeeland: Rij tot Bergen op Zoom en neem dan de afslag “Bergen op Zoom Noord”. Vervolgens ga je bij de eerste stoplichten rechtsaf richting Moerstraten. Volg daarna punt drie. 

2. Komende vanuit Halsteren/Steenbergen: Neem ter hoogte van Lepelstraat de A4 en volg deze tot de afslag “Bergen op Zoom Noord”. Ga onderaan de afslag rechtsaf en sla op de eerstvolgende kruising weer rechtsaf. VoIg daarna punt drie. 

3. Draai met de bocht mee naar rechts en vervolgens krijg je een scherpe bocht naar links. Neem nu de eerste weg linksaf. Na ongeveer honderd meter aan de rechterkant heb je je bestemming bereikt.

 Meer informatie over dit mooie terrein? Kijk dan op hun website!

Belangrijk: lees de informatie over aankomst en vertrek op het gedeelte van de deelnemers. Hier staat precies uitgelegd wanneer je met een aanhangwagen het terrein op kunt en waar de deelnemers afgezet moeten worden.

 

Agenda

De RSW zal plaatsvinden op 12, 13 & 14 April 2024.

 

 

LSW

Wat is dat dan, de LSW? Dat kunnen zij misschien zelf het beste uitleggen:

"Elk jaar tijdens het Pinksterweekend vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) plaats. In Baarn verzamelen zich honderden scouts uit heel Nederland om te strijden voor de titel: 'Beste Scoutinggroep van Nederland'.

 

Deelnemen aan de LSW kan niet zomaar: scouts kunnen zich plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden. Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hier aan mee. De beste scouts mogen vervolgens hun regio vertegenwoordigen op de LSW.

 

Ze worden tijdens dit Pinksterweekend op de proef gesteld; hun Scoutingvaardigheden worden getoetst. Ze bouwen zelf hun kampterrein op, weten met kaart, kompas en GPS om te gaan, gaan (heerlijk) koken, kennen de basis van EHBO, goed samenwerken met hun ploeg en andere scouts, en maken voornamelijk ook met z'n allen veel plezier!

Maar alleen de beste ploeg kan winnen!

 

Het activiteitenprogramma is enorm veelzijdig en op de LSW komt zo veel mogelijk aan bod: theater, sport en spel, creativiteit en scoutingvaardigheden zijn allemaal aanwezig. Gedurende het hele weekend worden de ploegen beoordeeld op hun inzet en samenwerking. Competitie alom! Maar vergeet niet: het belangrijkste doel van de LSW is om met z'n allen een fantastisch weekend te beleven, vol gezelligheid, avontuur en uitdaging.

 

Wat is dus de LSW? Een landelijke competitie om die 'Beste Scoutinggroep van Nederland' te vinden; een belevenis voor alle deelnemende scouts. Een fantastisch en gezellig kamp. Een ervaring om niet te vergeten!"

 

Voor meer informatie over de LSW ga je naar www.scoutingwedstrijden.nl

Subcategorieën

Uitslagen RSW
Aantal artikelen:
10

Volg de regio op Facebook!

Login