Snelcursus EHBO

EHBOtekenEen ongeluk zit in een klein hoekje! En daarom is er in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis speciaal voor scoutingleiding een snelcursus EHBO ontwikkelt. Daarin leer je wat je moet doen in situaties die je vaak tegenkomt op scouting: een snijwond, iemand die zijn enkel verzwikt, …

Scouting Regio West-Brabant biedt deze cursus aan binnen Scouting Academy. Je kunt je hiervoor opgeven na overleg met de praktijkbegeleider van jouw groep. De cursus bestaat uit twee delen:

 • Een online theoretisch gedeelte (de e-learning)
 • Het praktijkgedeelte

De e-learning

De e-learning werd in samenwerking met het Rode Kruis ontwikkeld. Na inschrijving voor het praktijkgedeelte ontvang je een link naar de webshop van het Rode Kruis om de e-learning aan te kopen. Een dag na jouw aankoop kun je aan de e-learning beginnen. Doe dit op tijd, want de e-learning neemt vier à vijf uur in beslag en je moet deze twee dagen voor de praktijkdag hebben afgerond. Na afronding van de e-learning krijg je per e-mail een bewijs van afronding. Breng deze e-mail mee naar het praktijkgedeelte, anders kun je hier niet aan meedoen!

Het praktijkgedeelte


Het praktijkgedeelte bestaat uit twee keer twee uur oefenen onder leiding van een instructeur. In kleine groepjes leer je hoe je veilig een slachtoffer kunt helpen. Aan het einde van het praktijkgedeelte hoor je of je voor de cursus geslaagd bent en ontvang je jouw kwalificatieteken. Via e-mail ontvang je een certificaat wat twee jaar geldig is.

Data en locatie


De verschillende data en locaties vind je op de activiteitenkalender van de regio. Klik hier om een nieuw venster te openen en de kalender te bekijken.

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels geopend. Zie de agenda voor informatie over de data of kijk rechtstreeks in SOL.


Het inschrijven voor het praktijkgedeelte gebeurd via SOL. Je kunt je inschrijven tot een week voor de datum van het praktijkgedeelte.

 • Ga naar sol.scouting.nl en login in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Ga dan naar Mijn Scouting>Vrijwilliger>Inschrijven trainingen (of klik hier).
 • Klik dan op  Snelcursus EHBO bij Regio West-Brabant (Let op dat je voor de juiste regio kiest! Klik hier om direct naar de juiste regio te gaan)
 • Kies daarna het juiste formulier met de gewenste datum voor het praktijkgedeelte!
 • Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je van het systeem een e-mail met daarin een link en kortingscode voor de webshop van het Nederlandse Rode Kruis. Koop daar de e-learning aan voor de juiste datum, deze moet overeenkomen met de datum van het praktijkgedeelte.

Omdat de inschrijving voor de webshop persoonsgebonden is, kan niemand anders deze inschrijving voor jou doen. Als je hierin vastloopt, aarzel dan niet en mail direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we bekijken dan samen hoe we je kunnen helpen!

Kosten

De kosten voor de volledige cursus bestaat uit twee delen:

 • De e-learning kost €12,00 (met kortingscode). Je dient dit zelf aan de webshop van het Nederlandse Rode Kruis te betalen.
 • Het praktijkgedeelte kost €5,- Dit is inclusief koffie en/of thee, gebruik van de trainingslocatie, onkosten voor de thema-instructeurs en een kwalificatieteken bij het afronden van de training. Het certificaat ontvang je per e-mail en is twee jaar geldig.
 • Op de website van het Nederlandse Rode Kruis staat dat je met de kortingscode €5 korting krijgt op het klassikaal gedeelte. Dit geldt niet voor onze regio. De regio ontvangt niets van de betaling via de webshop van het Nederlandse Rode Kruis. De 5€ moet je daarom ook direct aan de regio betalen om de kosten voor het praktijkgedeelte te dekken.

Annuleren en terugbetaling

 • De inschrijving voor het praktijkgedeelte is pas definitief na betaling.
 • Bij overmacht kunnen we de inschrijving annuleren en jouw e-learning over laten zetten naar een andere datum. Dit ter beoordeling van de regio. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Indien je niet op een latere datum kunt kunnen we in overleg de kosten voor het praktijkgedeelte terugbetalen, maar wil je later alsnog deelnemen dan moet je een nieuwe e-learning aankopen.
 • De e-learning wordt aangekocht op naam en is niet overdraagbaar. Je mag iemand anders in jouw plaats laten komen, maar dan moet deze persoon zelf een nieuwe e-learning aankopen. Het is niet mogelijk om jouw e-learning op een andere naam te laten zetten.
 • Bij annulering zonder opgave van een geldige reden (dit ter beoordeling van de regio) of wanneer je niet komt opdagen krijg je geen geld terug.
 • Indien de thema-instructeur van mening is dat je niet geslaagd bent voor het praktijkgedeelte is het niet mogelijk om de kosten voor het praktijkgedeelte terug te betalen. Ook de kosten voor de e-learning ben je dan kwijt, tenzij er met de thema-instructeur een herkansing werd afgesproken en deze van mening is dat de e-learning niet herhaald hoeft te worden.
 • Bij annulatie of herkansing moet er rekening gehouden worden dat de e-learning maar één jaar na aankoop geldig is.

Voor meer informatie kijk eens op https://www.scouting.nl/scoutingacademy/groep/voor-leiding/ehbo-snelcursus#hoe-schrijf-ik-mij-in-voor-de-snelcursus-ehbo

Kom je er na het lezen van bovenstaande informatie nog steeds niet uit? Neem dan contact op met onze thema-instructeurs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem bij vragen over de inschrijving contact op met de helpdesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel veilige opkomsten gewenst!