Scouting Academy

Welkom op de startpagina van Scouting Academy van Scouting Regio West-Brabant!

Onze regio biedt trainingen aan voor het behalen van de kwalificatie:

 Hoe verloopt het behalen van een kwalificatie?

  1. Je overlegt met jouw praktijkbegeleider welke kwalificatie je wil behalen. Kijk hiervoor ook eens op de website van Scouting Academy van Scouting Nederland.
  2. Samen met de praktijkbegeleider overloop je de kwalificatiekaart en het functieprofiel voor de kwalificatie die je wil behalen en maak je een overzicht van wat je al kent en kunt en wat je nog moet bijleren. De kwalificatiekaarten vind je hier. De functieprofielen staan hier.
  3. Als je weet wat je nog moet bijleren, kun je samen met de praktijkbegeleider een plan maken om dit te behalen. Dit kán een training zijn, maar je kunt even goed een praktijkopdracht doen of via bijvoorbeeld een opleiding dingen bijleren. Scouting Regio West-Brabant biedt een beperkt aanbod aan trainingen. Afhankelijk van wat je nog moet bijleren, kun je je inschrijven voor een training. Kijk goed welke modules wanneer gegeven worden, zodat je je niet inschrijft voor een training met modules die je al gevolgd hebt of al beheerst.
  4. Beheers je alles wat er in de kwalificatiekaart staat? Vul dan samen met jouw praktijkbegeleider de nodige formulieren in en laat je praktijkbegeleider de aanvraag indienen bij de regio. De praktijkcoach zal samen met jou en jouw praktijkbegeleider een gesprek plannen om de kwalificatie af te ronden. Binnen onze regio doen we dat zoveel mogelijk bij jou op de groep. Soms lukt dat niet en wordt er een digitale afspraak gemaakt, bijvoorbeeld via Skype.
  5. Als je blijkt te voldoen aan alle kwalificatie-eisen, dan kent de regio de kwalificatie toe. Jouw praktijkbegeleider kan vervolgens zorgen voor een certiificaat en kwalificatieteken. Zo kun je laten zien dat je hard gewerkt hebt om jouw kwalificatie te behalen.