Aanmelden Trainingen

Leuk dat je een training wil volgen via Scouting Regio West-Brabant!

Om je in te schrijven moet je een paar dingen doen:

  • Overleg met jouw praktijkbegeleider welke training het meest geschikt is. Heeft jouw groep geen praktijkbegeleider, overleg dan met de groepsbegeleider. Als jouw groep beiden niet heeft, neem dan even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Lees voor je je inschrijft de trainingsvoorwaarden: hierin staat alles over betalen, annuleren en wat er tijdens de trainingen van je verwacht wordt. Deze vind je hier.
  • Alle data van de trainingen vind je op de kalender van de regio
  • Als je goedkeuring hebt gekregen van jouw praktijk- of groepsbegeleider, dan kun je je inschrijven via Scouts Online (SOL):
    • Zorg er éérst voor dat jouw e-mailadres en bankrekeningnummer in SOL geregistreerd staan. Als deze er namelijk niet (goed) instaan kun je je niet inschrijven en mis je informatie over de training.
    • Kies vervolgens voor welke training je je wil inschrijven. Kijk ook goed naar de data!

Je ontvangt na het inschrijven een e-mail. Heb je deze niet ontvangen? Controleer dan je spambox. Nog steeds geen e-mail? Neem dan even contact met ons op via bovenstaand mailadres. Bij deze e-mail zit ook de factuur: pas als deze betaald is ben je ook effectief ingeschreven en ben je zeker van je plaats. Meer over betalen en annuleren vind je ook in de trainingsvoorwaarden. Wie de factuur moet betalen (of je het zelf moet voorschieten, of dat bijvoorbeeld de groep jouw training betaald) verschilt van groep tot groep. Overleg dit even met jouw praktijk- of groepsbegeleider en eventueel met de penningmeester. Jij schrijft je in voor een training, dus jij moet ook zelf zorgen dat er betaald wordt.

 

Wachtlijst

Soms is er helaas geen plaats meer. Je kunt je dan inschrijven op de wachtlijst. Als er dan een deelnemer afvalt, kun je alsnog op training. Wij gaan er van uit dat zolang je op de wachtlijst blijft staan, je ook beschikbaar bent.

Zodra er een plaatsje vrijkomt, krijg je een mail dat je bent ingeschreven. Je wordt niet gebeld. Kun je niet meer aanwezig zijn op de training? Schrijf je dan uit. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor een normale afmelding: meldt je op tijd af om te voorkomen dat je annuleringskosten moet betalen. Afmelden doe je altijd in SOL.

Afmelden

Kun je onverhoopt niet naar de training komen? Meld je dan (op tijd) af. In SOL wordt een uiterste inschrijfdatum vermeld: tot die tijd kun je je kostenloos uitschrijven. Dit doe je altijd in SOL zelf.

Wil je ná de uiterste inschrijfdatum uitschrijven, dan moet je je ook in SOL uitschrijven. Er kunnen annuleringskosten worden berekend: zie hiervoor de trainingsvoorwaarden. Als je recht hebt op een uitzondering van de annuleringskosten, neem dan ook contact op met de secretaris. Deze zal de uitschrijving zodanig verwerken dat je geen kosten hoeft te betalen.