Please select your question category

Search FAQs

Via de contactpagina op de website kan je diverse bestuursleden bereiken.

Vanaf seizoen 2019-2020 worden er geen individuele berichten meer doorgestuurd naar de groepen. Er zal zo'n vier keer per jaar een nieuwsbrief worden samengesteld van alle ingezonden stukken. De deadlines hiervoor vind je onder communicatie op de website. Je kunt jouw stuk sturen naar de secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Nu kunnen er hele goede redenen zijn om hier van af te willen wijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overlijdensbericht of een dringend nieuwsbericht. Overleg dit dan altijd even met de secretaris of neem eventueel telefonisch contact op met iemand van het regiobestuur (bij voorkeur de secretaris).

Dat mag. Groepen, regio's en Scouting Nederland mogen gebruik maken van gegevens van leden uit Scouts Online om met hen te communiceren. Als groep geldt dat je de gegevens van je eigen groepsleden kunt gebruiken, als regio mag je de gegevens van groepen binnen je regio gebruiken en Scouting Nederland kan en mag gebruik maken van de gegevens van alle actieve leden. Hierbij wordt voor communiceren per e-mail rekening gehouden met de OPT-IN OPT-OUT wetgeving. Regio's en groepen wordt geadviseerd hier ook rekening mee te houden. Leden mag zodoende gevraagd en ongevraagd functionele e-mail worden gestuurd, mits men altijd de mogelijkheid heeft, zich af te melden voor een mailinglist.

De regio mailt met regelmaat naar de kaderleden van de groepen van de regio. Het kan voorkomen dat je een mail niet krijgt. Onderstaand vind je een paar oorzaken, mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

• de mailing is niet voor jouw functiegroep
  • je hebt niet de juiste functie in Scouts Online (de gegevensbeheerder van je groep kan dit aanpassen)
  • je mailadres staat niet correct in Scouts Online (dit kan je zelf aanpassen, mocht dit niet lukken dan kan het hoogste onderdeel waar je lid bent dit aanpassen)
  • er zijn al vaker mails gebounced waardoor je mailadres als ongeldig is geregistreerd in het systeem (neem in dit geval contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Je hebt je in het verleden voor een mailing afgemeld. Wat vaak niet bekend is, is dat je je hierdoor voor alle regiomail afmeld. Je kunt dit corrigeren door een mail te sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor alle regionale ledenactiviteiten geldt dat je je in kunt schrijven als deelnemer via Scouts Online. Ga daarvoor naar het menu-item Mijn Scouting en klik op Inschrijven Activiteiten. Hier zie je alle openstaande regionale ledenactiviteiten waaraan jij kunt deelnemen. Let erop dat je hier alle activiteiten kunt zien waaraan je kunt deelnemen:  ook eventueel van andere regio's indien zij dit toestaan. Kijk dus goed na bij welke regio je je inschrijft.

Om de organisatie van activiteiten niet altijd op de schouders van dezelfde groepen te laten vallen is er gekozen voor het principe "meedoen is meehelpen". Zo draagt iedereen zijn steentje bij in de organisatie. Dit betekent natuurlijk niet dat je bij iedere vergadering aanwezig moet zijn. Meehelpen kan ook iets kleins zijn, van de boodschappen doen tot het op een post staan.

Met de eerste vergadering worden de taken verdeeld, handig dus om in ieder geval deze vergadering aanwezig te zijn.

Ja, je dient zelf de deelnamekosten over te maken op de rekening van de regio. Vermeld als betalingskenmerk altijd je inschrijfnummer en om welke activiteit het gaat.

De regio kan geen machtigingen aanvragen en staat het gebruik van de groepsrekening niet toe omdat dit in het verleden tot enorme vertragingen in het inschrijvingsproces heeft geleid. Helaas kunnen we ook geen iDeal aanbieden omdat het LSC dit niet ondersteund voor regio's of groepen.

Op het gedeelte van de website van Scouting Academy staat uitgelegd hoe je je via SOL in kunt schrijven.

Ja, je dient zelf de deelnamekosten over te maken op de rekening van de regio. Vermeld als betalingskenmerk altijd je inschrijfnummer en om welke training het gaat.

No faqs found in this category

De regiobadges zijn te bestellen via het online bestelformulier.

RSW
No faqs found in this category
FAQs - All FAQs
No faqs match your search criteria